Siirry sisältöön

Checkoutin uudet rajapinnat: mitä pitää tietää?

Checkoutin uudet rajapinnat näkivät päivänvalon elokuussa 2018. Uusia rajapintoja lähdettiin kehittämään, jotta kauppiaiden tarpeisiin voidaan vastata entistä paremmin. Tästä löydät koosteen uusista rajapinnoista ja niiden hyödyistä.

Miksi uudet rajapinnat?

Checkoutin vanhat rajapinnat on toteutettu noin 10 vuotta sitten. Vaikka niitä on ylläpidetty ja kehitetty, vanhan toteutuksen ylläpito ja jatkokehitys hankaloituu ajan myötä, mikä vaikuttaa myös toiminnallisuuksiin ja luotettavuuteen. Siksi päätimme toteuttaaa rajapinnat uudelleen, jotta ne vastaavat paremmin kauppiaiden tarpeisiin.

Uusissa rajapinnoissa on panostettu suorituskykyyn ja toimintavarmuuteen. Ne kestävät suuretkin asiakasmäärät ja vaihtelevan maksuliikenteen. Ne tekevät maksuprosessista entistä läpinäkyvämmän, ja kauppias saa enemmän tietoa asiakkaan ostoskorista. Sama tieto löytyy sekä kauppiaan verkkokauppa-alustasta että Checkoutin kauppiasportaalista. Samoin ostosten rivikohtainen tieto välittyy osamaksukumppaneille.

Uudet rajapinnat vastaavat myös alati kiristyviin turvallisuusvaatimuksiin, jotta Checkoutin kauppiaat voivat jatkaa huoletta kaupankäyntiä tulevaisuudessa.

Uusien rajapintojen hyödyt pähkinänkuoressa:

 • Ne toimivat aiempia luotettavammin ja turvallisemmin
 • Ne ovat vanhoja rajapintoja kehittäjäystävällisemmät ja helppokäyttöisemmät
 • Niissä on pyritty ratkaisemaan yleisimmät rajapintojen käyttöön liittyvät ongelmat, ja virhetilanteita tai selvitettäviä ongelmia on vähemmän.

 

Monipuolisemmat maksutavat

Kehitystyössä on panostettu myös uusiin maksutapoihin. Uudet maksutavat ja muut uudet ominaisuudet tuodaan saataville vain uusiin rajapintoihin. Tällä hetkellä saatavilla ovat Amex ja Siirto. Sen sijaan vanhoilla rajapinnoilla saatavilla ollut tilisiirto-maksutapa ei ole käytettävissä uusilla rajapinnoilla, ja PayPal-maksutapaa ei vielä tällä hetkellä tueta.

Amex

American Express eli Amex on maailman suurin kortinmyöntäjä, joka on tunnettu laajoista käyttäjäeduistaan. Amex monipuolistaa kansainvälisten korttimaksujen valikoimaa, ja Amex-maksutapaa tarjoamalla toivotat kauppaasi tervetulleeksi asiakkaat yli 140 maasta. Amex-maksut todennetaan turvallisesti SafeKey-menetelmällä. Lue lisää Amexista.

Uusia rajapintoja käyttävät kauppiaat voivat lisätä Amexin maksutavaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@checkout.fi.

Amex-maksutavassa on toimialakohtaisia rajoituksia.

Siirto

Siirto täydentää suosiotaan kasvattavien mobiilimaksutapojen valikoimaa. Siirto-maksulla raha siirtyy tililtä tilille reaaliaikaisesti, pankista riippumatta. Se on kätevä mobiilimaksu kaverille ja helppo maksutapa verkkokaupassa. Maksamiseen tarvitaan vain Siirtoa tukeva älypuhelinsovellus ja puhelinnumero. Lue lisää Siirrosta.

Uusia rajapintoja käyttävät kauppiaat pääsevät aktivoimaan Siirron itse kauppiaan Extranetistä.

 

Miten otan uudet rajapinnat käyttöön verkkokaupassani?

Vanhat rajapinnat ovat tarjolla vielä vuoden 2019 ajan, ja kauppiaat voivat siirtyä uusiin vaiheittain. Vanhojen ja uusien rajapintojen erona on, että uudet ominaisuudet ja maksutavat tuodaan vain uusiin rajapintoihin.

Jos haluat ottaa uudet rajapinnat käyttöösi heti, löydät ne täältä: https://checkoutfinland.github.io/psp-api/#/. Julkaisemme tulevaisuudessa kehittäjäohjeistuksen helpottamaan siirtymistä vanhoista rajapinnoista uusiin. Lisäksi julkaisemme PHP-kielellä apukirjaston rajapinnan käyttämiselle suorien integraatioiden helpottamiseksi.

 

Moduulit valmiisiin verkkokauppa-alustoihin

Rajapintauudistuksen myötä uudistamme myös valmiiden verkkokauppa-alustojen moduulit. Ensimmäisinä vuorossa ovat Shopify ja Vilkas, ja näitä alustoja käyttävät kauppiaat siirrämme uusille rajapinnoille automaattisesti. Tämä ei vaadi kauppiailta toimenpiteitä, ja tiedotamme heille siirrosta erikseen.

Ohjeistamme kauppiaitamme moduulikohtaisesti sitä mukaa, kun ne valmistuvat.

Tuettuja alustoja ovat ainakin:

 • Shopify – Q1/2019
 • Vilkas – Q1/2019
 • WooCommerce – pilotti aloitettu maaliskuun lopussa. Pilotoinnin jälkeen moduuli tarjotaan kaikille kauppiaille. Lue lisää täältä.
 • MyCashflow – tulossa
 • Magento – tulossa

 

Mitä vanhoille rajapinnoille tapahtuu?

Vanhat rajapinnat säilytetään aluksi rinnakkain uusien kanssa, mutta niitä ei enää päivitetä muuten kuin järjestelmäkriittisten korjausten osalta.

Vanhat rajapinnat ajetaan alas vaiheittain. Rajapinnoista suljetaan:

 • 30.9.2019 Mobiilimaksutavat ja GSM-maksaminen (AinaPay)
 • 31.12.2019 Lasku- ja maksupalvelut (OP, Collector, Jousto, Mash)
 • 31.3.2020 Luottokorttipainikkeet (Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard
  ja Debit MasterCard)
 • 30.6.2020 Vanha rajapinta suljetaan