Siirry sisältöön

Shop-in-Shop

Kauttamme on mahdollista toteuttaa ns. shop-in-shop -verkkokauppoja. Tällä tarkoitetaan verkkokauppaa, jossa yhdellä verkkokauppasivustolla toimii useita erillisiä kauppiaita, joiden tuotteita voi kerätä yhteen ostoskoriin ja maksaa ne yhdellä kassalla.

Käytännössä järjestelmä toimii niin, että verkkokauppa-alustan ylläpitäjä toimii niin kutsuttuna aggregaattina, eli ”pääkauppiaana”, jolloin hän luo järjestelmässämme asiakkaillenne, eli alakauppiaille kauppiastilit, mutta alakauppiaat ovat suorassa sopimussuhteessa meidän kanssamme.

Hinnasto

Shop-in-shop -järjestely on verkkokauppa-alustan ylläpitäjälle, eli “pääkauppiaalle” ilmainen, alakauppiaidenne kustannukset määräytyvät palvelupakettiemme hinnastojen mukaan. Maksutapakohtaiseen hinnastoon ja maksuehtoihin voitte tutustua Materiaalit-välilehden kautta. Hinnasto voidaan räätälöidä myös erikseen, mutta lähtökohtana hinnastolle ovat meidän normaalit pakettimme Starttipaketti tai Laajapaketti:

Starttipaketti

0 €/kk
+ 0,50€/maksutapahtuma ja 3% provisio/maksutapahtuma

Sisältää kaikkien pankkien maksupainikkeet sekä Visa- ja Mastercard-kortit. Lisäksi pakettiin on mahdollista kytkeä päälle ilman lisäkustannuksia Collector, Everyday, Jousto ja SveaWebPay -osamaksupalvelut sekä mobiilimaksaminen. Luottokortti- ja Collector -ostoksista ei peritä erillistä lisäprovisiota. Pakettiin sisältyy myös Checkout Puoti.

Tilaa Starttipaketti »

Laajapaketti

45 €/kk
+ 0,35€/maksutapahtuma,
paitsi Nordea 0,49 €/maksutapahtuma

Paketti sisältää kaikkien pankkien maksupainikkeiden lisäksi luottokorttimaksut Visa- ja Mastercard-korteilla. Luottokorttimaksuista ja Collectorista peritään transaktiomaksun lisäksi 2% provisio/maksutapahtuma. Pakettiin sisältyy myös Checkout Puoti.

Tilaa Laajapaketti »

Maksutavat ovat kaikilla alakauppialla samat ja aggregaatti päättää verkkokaupan kassalta löytyvät maksutavat. Näin ollen eri alakauppiaiden tuotteilla ei voi olla erilaisia maksutapoja. Alakauppiaita voi olla useita, kauppiastilien perustamisesta tai lakkauttamisesta emme peri kuluja.

Kauppiaan luonti

Tarjoamme verkkokauppa-alustan tekijälle rajapinnan, jossa alakauppiaan voi luoda suoraan Checkout -järjestelmään. Alakauppias voi aloittaa maksujen vastaanottamisen välittömästi kun hänelle on aggregaatin toimesta luotu kauppiastili. Checkout hoitaa varsinaisen sopimuksen tämän jälkeen kuntoon kauppiaan kanssa. Kauppias voi tehdä kansamme myös sähköisen allekirjoituksen, jolloin mitään papereita ei tarvita.

Veloitukset

Kauppiaiden transaktio- ja/tai kuukausimaksut voidaan veloittaa joko alakauppiailta tai verkkokauppa-alustan ylläpitäjältä. Checkout voi veloittaa aggregaatin puolesta kauppiailta vakiosuuruisen prosentin alakauppiaiden myynneistä, ja sen jälkeen tilittää sen aggregaatille.

Maksuprosessi:

  1. Ostaja siirtyy maksamaan valitsemallaan tavalla
  2. Kun ostaja palaa takaisin verkkopalveluun, Checkout jakaa varat kauppiaiden kesken (verkkokauppa kertoo kenelle ja kuinka paljon)
  3. Checkout veloittaa verkkokauppa-alustan mahdollisen prosentin kauppiaan tililtä
  4. Checkout tilittää kauppiaan varat kauppiaan pankkitilille
  5. Checkout tilittää verkkokauppa-alustan pankkitilille mahdollisesti kerätyt provisiot
    Kohdat 3-4 tapahtuvat ennalta sovitun syklin mukaisesti, esim 1 krt/vko.
    Tilitysraportointi

Jokaiselle alakauppiaalle lähetetään oma tilitysraportti, jossa näkyvät hänen omat myyntitulonsa ja häneltä perityt palvelumaksut. Meillä ei ole niin kutsuttua maksuraporttia, mutta kauppiaille lähetetään Extranet-tunnukset, joilla he pääsevät tarkastelemaan kaikkia kauppiastilille tulleita maksutapahtumia (myös keskeneräiset tai keskeytyneet maksutapahtumat), tekemään maksunpalautuksia asiakkaille, hakemaan tilitysraportteja jne. Aggregaatti ei pääse tarkastelemaan alakauppiaiden tilejä tietoturvasyistä.

Lisätietoja shop-in-shop -ratkaisusta saatte ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme.

Myyntipalvelu myynti@checkout.fi, 09 – 4282 7111 (pvm/mpm) (Arkisin klo 09 – 17)